Днес Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в столицата

...
Днес Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в столицата
Коментари Харесай

НСО обяви специални мерки за сигурност около Националната библиотека

Днес Националната работа за защита (НСО) въвежда мерки за сигурност в столицата в региона към Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, оповестиха от НСО. Програмата за публично честване на празника в София ще стартира с тържествено шествие от 10:30 ч., което ще тръгне от Археологическия музей. В 11:00 ч. пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще се организира формалната гала по случай 24 май.

 

Достъп на жители до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде обезпечаван от 9:30 ч. през два пункта за инспекция – на ул. „ Шипка “ (срещу СУ „ Св. Климент Охридски “) и на бул. „ Васил Левски “ (срещу Националната художествена академия). Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

 

За времето от 10:30 ч. до 13:00 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност, показват от НСО. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР